Recept:Potatis- och jordärtskocksgratäng
Potatis- och jordärtskocksgratäng
Kategorier:
Fler recept med:
Variera potatisgratängen med jordärtskockor!
Ingredienser
För ca 5 portioner
- ca 400 g jordärtskockor
- ca 600 g0,6 kgpotatis
6 potatisar
- 5 dl havregrädde
- 11 klyftorvitlöksklyfta
6 gram
- 1 msk stark senap
- 1 tsk6,25 gramsalt
0,333 msk
- 1 tsk svartpeppar
- ½ buljongtärning
- Sätt på ugnen på 200 °C.
- Skala och skiva potatisen och jordärtskockorna i tunna skivor och lägg ut dom jämnt i en ugnsfast form.
- Blanda havregrädde och senap i en bunke. Smula ner buljongen och häll i salt och peppar.
- Häll gräddblandningen över rotsakerna i ugnsformen.
- Täck formen med folie och ställ in den i ugnen i ca 50 minuter.
- Tag av folien och låt gratängen stå i ytterligare 10 minuter så att den får färg.
Recept: Lea Honorine
Senast uppdaterad 2013-11-13 05:32