Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Rotsaksgratäng med svampbiffar och rödvinssås. Foto: Moa Pårup.
Rotsaksgratäng med svampbiffar och rödvinssås. Foto: Moa Pårup.


Variera potatisgratängen med jordärtskockor!

Ingredienser

För ca 5 portioner


  1. Sätt på ugnen på 200 °C.
  2. Skala och skiva potatisen och jordärtskockorna i tunna skivor och lägg ut dom jämnt i en ugnsfast form.
  3. Blanda havregrädde och senap i en bunke. Smula ner buljongen och häll i salt och peppar.
  4. Häll gräddblandningen över rotsakerna i ugnsformen.
  5. Täck formen med folie och ställ in den i ugnen i ca 50 minuter.
  6. Tag av folien och låt gratängen stå i ytterligare 10 minuter så att den får färg.

Recept: Lea Honorine



Senast uppdaterad 2013-11-13 05:32

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen