Recept:Pizzasallad
Pizzasalladen ska helst tillbringa åtminstone en natt i kylskåp. Har du bråttom kan du stöta kålen med mortel eller liknande, för att ättikan ska tränga in snabbare.
Ingredienser
För 4 personer
- 300 gram0,3 kgvitkål
0,231 huvuden
- 2 msk27 gramrapsolja
0,3 dl
6 tsk
- 2 msk 12-procentig ättika
- 2 tsk0,1 dlsocker
8,5 gram
0,667 msk
- 2 krm2,5 gramsalt
0,133 msk
0,4 tsk
- peppar
- torkad oregano"torkad [[oregano" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- ev lite inlagd paprika"ev lite inlagdThe value "paprika" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span> Total tidsåtgång: <span itemprop="totalTime">[[Totaltid" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.| Arbetstid: 20 minuter
- Strimla vitkålen med osthyvel, matberedare eller kniv.
- Skålla strimlorna genaom att lägga dem i ett durkslag och slå över kokande vatten.
- Lägg kålen i en plastbunke och häll på olja, ättika, socker, lite salt, svartpeppar och oregano.
- Rör om ordenligt, och ställ salladen att gotta till sig i kylskåpet till nästa dag.
- Lägg eventuellt i lite finstrimlad, inlagd paprika före servering.
Senast uppdaterad 2012-12-03 08:09