Recept:Pasta med tomatsås
Pasta med tomatsås
Kategorier:
Fler recept med:
Det här är en enkel, Puttanescaliknande pastasås, som kan fyllas med lite allt möjligt. Lägg i räkor, musslor, svarta bönor, mozarella eller något annat som råkar finnas hemma i den färdiga såsen.
Sommartid använder du färska tomater, vintertid krossade på burk
Ingredienser
För 2 personer
- [[Mängd::1kvarts burk|en kvarts burk]] sardeller
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- [[Mängd::1 burk|1 burk]] krossade tomater
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
"krossadeThe value "tomater" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>vitlök- <span>[[Mängd/Vitlöksklyfta" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
- 190 gramgul lök
1,6 deciliter
- olivolja
- salt
- peppar
- en handfull svarta oliver
- ev tabasco
- Sätt på pastavattnet
- Mosa sardellerna med en träslev i en stekpanna, tillsammans med lite olivolja.
- Värm sardeller och hackad lök och vitlök i oljan, så att löken blir mjuk (men inte brynt) och sardellerna löses upp
- Slå på tomaterna, salta lite och låt koka på medelhög värme
- Skär fruktköttet av oliverna, och lägg i såsen
- Koka pastan, men pastasåsen gottar ihop sig
- Smaka av pastasåsen med salt och peppar, och kanske lite tabasco. Om du vill fylla såsen med räkor, mozzarella, kokta svarta bönor, eller något annat, så gör det sist av allt.
- Slå av pastavattnet, och servera pastan utrörd med pastasåsen.
Senast uppdaterad 2012-12-28 21:19