Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Spagetti med tomatsås
Spagetti med tomatsås


Det här är en enkel, Puttanescaliknande pastasås, som kan fyllas med lite allt möjligt. Lägg i räkor, musslor, svarta bönor, mozarella eller något annat som råkar finnas hemma i den färdiga såsen.

Sommartid använder du färska tomater, vintertid krossade på burk

Ingredienser

För 2 personer

::1kvarts burk|en kvarts burk]] sardeller ::1 burk|1 burk]] krossade tomater
"krossade
The value "tomater&quot; kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>
  • <span>[[Mängd/Vitlöksklyfta" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
 vitlök
  •  olivolja
  •  salt
  •  peppar
  • en handfull svarta oliver
  •  ev tabasco


  1. Sätt på pastavattnet
  2. Mosa sardellerna med en träslev i en stekpanna, tillsammans med lite olivolja.
  3. Värm sardeller och hackad lök och vitlök i oljan, så att löken blir mjuk (men inte brynt) och sardellerna löses upp
  4. Slå på tomaterna, salta lite och låt koka på medelhög värme
  5. Skär fruktköttet av oliverna, och lägg i såsen
  6. Koka pastan, men pastasåsen gottar ihop sig
  7. Smaka av pastasåsen med salt och peppar, och kanske lite tabasco. Om du vill fylla såsen med räkor, mozzarella, kokta svarta bönor, eller något annat, så gör det sist av allt.
  8. Slå av pastavattnet, och servera pastan utrörd med pastasåsen.



Senast uppdaterad 2012-12-28 21:19

Tillbaka till toppen