Recept:Paprika- och olivplättar
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Paprika- och olivplättar
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 16 stycken
- 2220 grampaprikor
2 paprikor
- 1,25 dl0,125 litermjölk
- 1,25 dl75 gramvetemjöl
8,333 msk
- 1 krm1 grambakpulver
0,2 tsk
- 0,5 tsk3,125 gramsalt
0,167 msk
- [[Mängd::3|3]] ägg
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- [[Mängd::8|6-8]] svarta oliver
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- [[Mängd::1 msk|1 msk]] basilika
- ":" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
- fetaost
Ta bort kärnorna från paprikorna, efter att du halverat dem. Sätt sedan in dem i ugnen i tio minuter så att skalet blir svart. Låt svalna, ta av skalet, och hacka dem. Kör med mjölk i en mixer. Hacka även oliver och basilika.
I en skål, blanda mjöl, salt, bakpulver och peppar. Häll i äggen och paprikamjölken, och rör tills allt är blandat och klumpfritt. Häll ner oliver och basilika, och låt smeten vila övertäckt i tjugo minuter.
Smöra stekpannan, och stek 1-2 msk av smeten på medelstark värme tills en sida fått fin färg. Vänd, och stek på andra. Servera med fetaost och grönsallad.
Senast uppdaterad 2012-04-22 09:59