Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Ingredienser

För 16 stycken

::3|3]] ägg ::8|6-8]] svarta oliver ::1 msk|1 msk]] basilika


Ta bort kärnorna från paprikorna, efter att du halverat dem. Sätt sedan in dem i ugnen i tio minuter så att skalet blir svart. Låt svalna, ta av skalet, och hacka dem. Kör med mjölk i en mixer. Hacka även oliver och basilika.

I en skål, blanda mjöl, salt, bakpulver och peppar. Häll i äggen och paprikamjölken, och rör tills allt är blandat och klumpfritt. Häll ner oliver och basilika, och låt smeten vila övertäckt i tjugo minuter.

Smöra stekpannan, och stek 1-2 msk av smeten på medelstark värme tills en sida fått fin färg. Vänd, och stek på andra. Servera med fetaost och grönsallad.



Senast uppdaterad 2012-04-22 09:59

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen