Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Palsternackschips
Kategorier:

Tillbehör vvegan

Fler recept med:


Chips går att göra på nästan vilka rotfrukter som helst, och det kan vara kul att servera lite blandade sorter. Palsternacka, som i det här exemplet, är ett säkert kort. Notera att äldre rotfrukter passar bättre än färska.

Du behöver en kökstermometer för att få bra resultat.

Ingredienser


  1. Skala palsternackan och skiva den riktigt, riktigt tunt. Mandolin är ett bra hjälpmedel.
  2. Häll upp olja i en traktörpanna, fritös, gryta eller tjockbottnad kastrull och hetta upp oljan till 180 grader. Använd en hushållstermometer.
  3. Fritera chipsen en näve i taget, genom att släppa ner dem i den heta oljan, låta dem ligga i 1 – 2 minuter, och sedan fiska upp dem med hålslev eller liknande.
  4. Låt chipsen rinna av, och salta dem sedan.



Senast uppdaterad 2012-08-23 17:59

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen