Recept:Palsternackschips
Chips går att göra på nästan vilka rotfrukter som helst, och det kan vara kul att servera lite blandade sorter. Palsternacka, som i det här exemplet, är ett säkert kort. Notera att äldre rotfrukter passar bättre än färska.
Du behöver en kökstermometer för att få bra resultat.
Ingredienser
- olja
- Skala palsternackan och skiva den riktigt, riktigt tunt. Mandolin är ett bra hjälpmedel.
- Häll upp olja i en traktörpanna, fritös, gryta eller tjockbottnad kastrull och hetta upp oljan till 180 grader. Använd en hushållstermometer.
- Fritera chipsen en näve i taget, genom att släppa ner dem i den heta oljan, låta dem ligga i 1 – 2 minuter, och sedan fiska upp dem med hålslev eller liknande.
- Låt chipsen rinna av, och salta dem sedan.
Senast uppdaterad 2012-08-23 17:59