Recept:Okragryta med lök och tomat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Okragryta med lök och tomat
Kategorier:
Fler recept med:
En matig gryta som är rätt så enkel att laga.
Ingredienser
För 4 personer
- 44 tomatertomater
320 gram
- 1 msk13,5 gramolivolja
0,15 dl
3 tsk
- 8720 gramsmålökar, skalade
12,8 deciliter
- 22 klyftorvitlöksklyftor, pressade
12 gram
- 1 msk0,15 dlcitron, pressad
0,333 citroner
- 4 dl tomatjuice
- 500 g färsk okra
- eller
- 750 g konserverad okra
- 5 dl kokta kikärter
- 1 msk färsk oregano, hackad
- 1 tsk peppar
- ½ tsk3,125 gramsalt
0,167 msk
Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss vid fästet och lägg dem en kort stund i kokande vatten tills du ser att skalet börjar släppa. Ta upp dem, dra av skalet och hacka dem. Värm oljan i en kastrull och fräs de hela lökarna gyllenbruna. Tillsätt vitlök, de hackade tomaterna, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 5 minuter (20 minuter om det är färsk okra). Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen. Servera med ris.
Senast uppdaterad 2012-10-16 10:49