Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Okragryta
Okragryta


En matig gryta som är rätt så enkel att laga.

Ingredienser

För 4 personer


Börja med att skålla tomaterna. Skär ett kryss vid fästet och lägg dem en kort stund i kokande vatten tills du ser att skalet börjar släppa. Ta upp dem, dra av skalet och hacka dem. Värm oljan i en kastrull och fräs de hela lökarna gyllenbruna. Tillsätt vitlök, de hackade tomaterna, citronsaft och tomatjuice. Sjud under lock ca 10 minuter. Tillsätt okran och kikärtorna och sjud ytterligare 5 minuter (20 minuter om det är färsk okra). Tillsätt hackad färsk oregano, peppar och salt strax före serveringen. Servera med ris.



Senast uppdaterad 2012-10-16 10:49

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen