Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Mandelpotatismos. Foto: Gabriella Terneborg
Mandelpotatismos. Foto: Gabriella Terneborg


Väldigt gott och lyxigt potatismos.

Ingredienser

För 4 personer


Skala och koka mandelpotatisen i 10 minuter. Om potatisen inte riktigt är klar så häll av det mesta av vattnet och låt potatisen stå under lock en stund tills den mjuknat. Häll av allt vatten och mosa potatisen fint. Smält margarinet i en annan kastrull och häll i grädden, rör sedan ner detta i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölk om du tycker att det behövs. Dela svampen i mindre bitar och hacka löken fint. Fräs svampen och löken var för sig (eftersom svampen snabbt bränns). Salta lite lätt och rör ner det i moset. Servera med en god vegobiff, stekta sojabitar, tempeh eller tofu.



Senast uppdaterad 2012-10-14 21:26

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen