Recept:Ljummen pastasallad med lax och löktrav
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Ljummen pastasallad med lax och löktrav
Kategorier:
Fler recept med:
Extremt lättlagad vår- och försommarmat på varmrökt lax och löktrav. Använd de runda bladen i botten på löktraven (de som luktar mest vitlök). De spetsiga toppbladen har mer senapskaraktär, och mindre vitlökssmak.
Ingredienser
För 4 personer
- 200 gram varmrökt lax
- 1 dl löktrav
- 100 gram färskost
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- parmesan
- 300 gram pasta
- Koka pastan
- Dela laxen i bitar, hacka löktraven och riv parmesanen
- Slå av pastavattnet och rör genast ner färskosten, så att den smälter, och fisken, så att den blir ljummen.
- Häll sist på löktraven (som förlorar sin smak om den hettas upp), en dutt olja och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar
Senast uppdaterad 2014-06-02 12:40