Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Långkål är en vanlig rätt på julbord i Halland, nordvästra Skåne och i Danmark. Väldigt gott!

Ingredienser


  1. Skölj kålen och ta bort bladen från de grova stjälkarna.
  2. Koka bladen mjuka i buljong ca 30 minuter.
  3. Ta upp och låt rinna av.
  4. Hacka kålen grovt och fräs den i en stekpanna. Hittar du inte färsk grönkål kan du använda fryst, tina den då i en kastrull i margarinet, häll av ev. överskottsvatten.
  5. Rör ner grädden och smaksätt med socker, salt och vitpeppar.
  6. Låt puttra i ca fem minuter.



Senast uppdaterad 2012-10-14 20:32

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen