Recept:Krusbärskräm
När man gör krusbärskräm är det en fördel att förkoka krusbären en smula innan sockret tillsätts, som i det här receptet. Bären skall helst vara knappt mogna, eller rent av riktigt omogna.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 l600 gramkrusbär
10 dl
- 1 l vatten
- 2 dl170 gramsocker
13,333 msk
40 tsk
- 4 msk12 tskpotatismjöl
48 gram
- Rensa och skölj krusbären
- Koka upp vattnet och lägg i krusbären
- Vänta någon minut, och slå sedan i sockret och sänk värmen
- Låt småputtra tills bären är helt mjuka och börjar spricka, ungefär fem minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och vispa ner det i krämen.
- Koka snabbt upp krämen och ta sedan av den av plattan.
För att undvika att det blir skinn på krämen när man serverar den kan man strö lite socker på ytan i serveringsskålarna. Krämen är godast ljummen, gärna med mjölk.
Senast uppdaterad 2012-06-03 12:44