Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Mustig, god indisk maträtt.

Ingredienser

För 4 personer

::3 msk|3 msk]] riven färsk ingefära
"riven färsk
The value "ingefära&quot; kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>
  • <span>[[Mängd" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
 currypulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennepeppar
  • 3 msk
    40,5 gram
    0,45 dl
    9 tsk
      rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl soja- eller havregrädde


Blötlägg helst linserna några timmar innan, eller över natten. Koka dem 10–15 minuter tills de blivit mjuka men inte lösa. Gula linser behöver egentligen inte blötläggas, men måste då kokas längre. Hacka löken fint och stek den i oljan. Hacka vitlöken och riv ingefäran. Lägg i vitlök, ingefära och övriga kryddor utom koriandern. Fräs försiktigt några minuter, det får inte bli bränt. Tillsätt linserna och fräs lite till i några minuter. Tillsätt tomater, vatten och fortsätt fräsningen några minuter. Rör i grädde och koriander. Låt puttra i 5–10 minuter. Om det är för starkt, tillsätt mer grädde. Garnera med korianderblad. Servera med bröd eller ris om du vill ha det matigare.

Jens Holm



Senast uppdaterad 2012-09-07 12:39

Tillbaka till toppen