Recept:Koriandercurry
Mustig, god indisk maträtt.
Ingredienser
För 4 personer
- 1,5 dl112,5 gramgula linser
- 190 gramlök
1,6 deciliter
- 44 klyftorvitlöksklyftor
24 gram
- [[Mängd::3 msk|3 msk]] riven färsk ingefära
- Symbolen "[[" användes på en plats där den inte är användbar.
- Delen "]]" av efterfrågningen förstods inte.
"riven färskThe value "ingefära" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.</div></span>currypulver- <span>[[Mängd" contains invalid characters (e.g. [) for a property name.
- 0,5 tsk spiskummin
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1 krm kajennepeppar
- 3 msk40,5 gramrapsolja
0,45 dl
9 tsk
- 150 gram1,875 tomatercocktailtomater
- 1 dl vatten
- 2 dl soja- eller havregrädde
- några stora kvistar koriander
Blötlägg helst linserna några timmar innan, eller över natten. Koka dem 10–15 minuter tills de blivit mjuka men inte lösa. Gula linser behöver egentligen inte blötläggas, men måste då kokas längre. Hacka löken fint och stek den i oljan. Hacka vitlöken och riv ingefäran. Lägg i vitlök, ingefära och övriga kryddor utom koriandern. Fräs försiktigt några minuter, det får inte bli bränt. Tillsätt linserna och fräs lite till i några minuter. Tillsätt tomater, vatten och fortsätt fräsningen några minuter. Rör i grädde och koriander. Låt puttra i 5–10 minuter. Om det är för starkt, tillsätt mer grädde. Garnera med korianderblad. Servera med bröd eller ris om du vill ha det matigare.
Jens Holm
Senast uppdaterad 2012-09-07 12:39