Recept:Kokta kronärtskockor
Kokta kronärtskockor
Kategorier:
Fler recept med:
Kokta kronärtskockor är en lyxig förrätt, som kräver minimalt med tillagningsarbete.
Ingredienser
För 4 personer
- ev smör
- salt
Total tidsåtgång: 1 h | Arbetstid: 10 min
- Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna
- Lägg kronärtskockshuvudena i kokande, lättsaltat vatten
- Låt koka i omkring 30 minuter (normalstora huvuden). Räkna med 50 minuter för stora huvuden.
- Låt kronärtskockorna rinna av före servering. Servera med smör, salt och citron.
Plocka av bladen ett och ett och gnag av den köttiga klumpen vid roten av varje blad (de allra yttersta bladen saknar kött, dem kan du kasta direkt). Vill du, så doppa bladen i smör och pressa över lite citron.
När du arbetat dig in till mitten av kronärtskockan, bland för blad, så kommer du till botten, eller hjärtat. Ryck loss håren från ovansidan, innan du äter den!
Senast uppdaterad 2013-12-30 16:12