Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Fil:Cañas-Madrid-2009.jpg
Kokta havskräftor på restaurang i Madrid.
Kokta havskräftor
Kategorier:

Recept

Fler recept med:
Inga fler recept. Lägg till ett nytt


Det brukar gå åt cirka 6 – 8 havskräftor (omkring ett halvt kilo) per person.

Välj alltid burfångad kräfta, eftersom kräfttrålning förstör havsbottnarna.

Ingredienser

För 2 personer



  1. Koka upp rikligt med vatten med några matskedar salt (1-2 msk / liter) och några teskedar socker (1-2 tsk / liter)
  2. Lägg i kräftorna och låt koka i cirka fem minuter (tre minuter för små kräftor)
  3. Ställ kastrullen i diskhon och fyll med kallt vatten, så att kräftorna svalnar så snabbt som möjligt. Byt vatten ett par gånger, till spadet är helt svalt.

De kokta kräftorna kan förvaras i sitt spad i kylskåpet.



Senast uppdaterad 2012-04-18 10:53

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen