Säsongsmat
(Omdirigerad från Recept:Kokt ägg)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Äggulan på ett hårdkokt men inte överkokt ägg.
Äggulan på ett hårdkokt men inte överkokt ägg.


Så här lyckas du med hårdkokta ägg, lagom hårda för att skivas i sallader eller på smörgås, men inte överkokta.

Ingredienser

Total tidsåtgång: 15 minuter | Arbetstid: 5 minuter


  1. Lägg fram äggen så att de är rumstempererade när de ska kokas
  2. Koka upp vatten i en kastrull
  3. Sänk temperaturen så att vattnet småkokar
  4. Lägg försiktigt i äggen i vattnet
  5. Koka i 9 minuter



Senast uppdaterad 2012-03-16 13:46

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen