Säsongsmat
(Omdirigerad från Recept:Köttglass)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Köttglass
Kategorier:

Recept

Fler recept med:
inga säsongsråvaror i detta recept


Ingredienser


Det här receptet kommer från Kokkonsten av  (1896).

För köttglass erfordras fullkomligt frisk och god buljong väl skummad från allt fett och obetydligt saltad. Den avhälles sakta i en stor kastrull, som fylles till hälften därmed och sättes på spisen. En stor slev låts vara kvar i kastrullen för att hindra buljongen från att koka över. Då den hopkokt så att blott en fjärdedel återstår, har vacker färg och är simmig, avhälls den i en mindre kastrull, som ställs vid sidan av värmen tills glassen blivit lagon tjock, och under tiden borttages noga det skum, som bildar sig vid den sida av kastrullen, där buljongen ej kokar. Genom dessa små omsorger får man en klar, vacker glass som är färdig, då den är tjock som sirap och fäster sig vid skeden. Förvara i porslins- eller glaskärl.



Senast uppdaterad 2012-04-23 21:10

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen