Recept:Jordgubbskräm
Jordgubbskräm
Kategorier:
Fler recept med:
Utanför säsong går det utmärkt att använda frysta jordgubbar för att göra kräm.
Ingredienser
För 4 personer
- 1 liter500 gramjordgubbar
50 jordgubbar
- 5 dl vatten
- 400 gram4,706 dlsocker
31,373 msk
94,118 tsk
- 2 msk6 tskpotatismjöl
24 gram
Arbetstid: 20 minuter
- Skölj och rensa jordgubbarna.
- Rör ut socker och vatten i en kastrull, och häll i jordgubbarna.
- Koka upp och låt sjuda försiktigt i fem minuter.
- Rör ut potatismjölet i kallt vatten.
- Ta kastrullen av plattan, skumma av och vispa ner redningen.
- Strö över ytterligare lite socker (så hindrar du skinnbildning) och låt krämen stå och svalna.
Om man vill kan man röra ner en gnutta citronsaft på slutet också.
Mest smakar krämen om den serveras ljummen. Servera gärna med kalla mjölk!
Senast uppdaterad 2012-06-03 12:55