Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


De söta jordgubbarna och den säregna rosenkvittensmaken passar perfekt ihop! Kvitten innehåller naturligt pektin, som fungerar som förtjockningsmedel. Normalt behövs inget extra.

Passa på om du har sena jordgubbar och/eller tidiga rosenkvitten.

Ingredienser


  1. Klyfta och kärna ur rosenkvittenfrukterna
  2. Koka rosenkvitten i vattet i top minuter
  3. Skiva jordgubbarna, lägg i dem i grytan och koka ytterligare fem minuter
  4. Rör i sockret sakta
  5. Koka väldigt försiktigt ytterligare tio minuter under lock.
  6. Fördela sylten på glasburkar.



Senast uppdaterad 2012-06-21 12:09

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen