Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Iduns kokbok
Iduns kokbok


Ingredienser

För 4 personer


Det här receptet kommer från Iduns kokbok av (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.

Jordärtskockorna förberedas och kokas som i föregående recept. Tagas upp med hålslev, få kallna och skäras i 3 mm. tjocka skivor. Tryffeln skäres i tunna skivor och blandas med jordärtskockorna, som därefter läggas i 6 små bensnäckor, smorda med hälften av smöret. Vit sås hälles över; anrättningen beströs med riven ost och stötta skorpor, resten av smöret smältes och hälles över. Snäckorna sättas i en långpanna med grovt salt och gratineras i varm ugn 10—15 min. Serveras genast på runt fat med bruten servett, garnerade med persilja eller salad. Den vita såsen beredes som i n:o 205.



Senast uppdaterad 2012-02-08 22:10

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen