Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Inlagd kål på Peking-vis
Kategorier:

Sallader vvegan

Fler recept med:


Den här salladen håller sig minst två veckor i kylskåp. Den serveras kall som förrätt, sallad eller tillbehör. Undvik att äta Sichuan-pepparn.

Ingredienser

För 4 personer


Strimla kålen så fint som möjligt i en matberedare eller med kniv. Lägg allt i en stor skål. Strö över saltet och blanda. Låt detta stå i rumstemperatur i 2-3 timmar. Kålen kommer att minska i volym genom att en del vätska rinner ut.

Ta en handfull i taget och använd båda händerna till att pressa ut överflödig vätska, men lämna kvar fukt. Lägg över i en ren skål. Lägg ingefäran i en hög i mitten ovanpå kålen. Strö över sockret, men inte på ingefäran. Hetta upp oljan och sesamoljan i en liten kastrull över hög värme tills oljorna ryker. Ta från värmen och tillsätt chilipepparfrukterna och Sichuan-pepparn. Häll blandningen över först ingefäran och sedan över kålen i skålen. Den fräsande oljan gör ingefäran delvis kokt och förhöjer därmed smaken. Tillsätt vinäger och rör om och blanda ordentligt. Låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar före servering.Senast uppdaterad 2013-10-09 18:53

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen