Recept:Iduns kokta jordärtskockor med tryffel
Iduns kokta jordärtskockor med tryffel
Kategorier:
Fler recept med:
Ingredienser
För 6 personer
- 1,5 lit. jordärtskockor
- 2 lit. vatten
- 15 gr.0,8 msksalt
2,4 tsk
- 3–4 tryffel
- Det här receptet kommer från Iduns kokbok av Elisabeth Östman (1911), digitaliserad av Projekt Runeberg.
Jordärtskockorna borstas rena, skrapas, sköljas väl, formas runda och få ligga i ättikblandat vatten (2 lit. vatten, 2 msk. ättika) 1 tim. De sättas på i kokande, saltat vatten och få koka mjuka, tagas upp med hålslev, läggas upp på runt fat med bruten servett, strös över med tryffeln, skuren i fina strimlor, och serveras mycket varma med rört smör.
Senast uppdaterad 2012-08-22 15:54