Säsongsmat
(Omdirigerad från Recept:BrunkÃ¥l)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Brunkål och skinka
Brunkål och skinka


Brunkål är för många julmat, och som buljong i kan man med fördel använda skinkspadet från julskinkan. Här har vi dock tagit grönsaksbuljong.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Ta först botten stammen. Det gör du enklast genom att dela vitkålshuvudet i fjärdedelar först.
  3. Strimla kålen grovt för hand eller i matberedare.
  4. Bryn kålen i smöret i en stekpanna (har du inte en väldigt stor panna får du antagligen ta lite i taget).
  5. Vänd ner sirap, ättika och en gnutta vitpeppar (några kryddmått) och salt (cirka två matskedar)
  6. Häll upp kålen i en ugnsfast form, och slå över buljongen.
  7. Grädda i ugnen en timme. Rör om i formen ett par gånger under tiden.



Senast uppdaterad 2012-05-22 21:46

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen