Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D

Bondbönor med östasiatisk touch
Kategorier:

Förrätter och smårätter vvegan

Fler recept med:


Det här receptet fungerar bra med både bondbönor och åkerbönor, eller med de sojabönor som bilvit vanliga i frysdiskarna. Gott som förrätt eller snacks!

Ingredienser



  1. Sprita bönorna (ta ut själva bönan ur skidan)
  2. Häll bönorna i kokande vatten, och låt dem koka häftigt i några minuter.
  3. Häll av vattnet i ett durkslag och spola bönorna helt kort i kallvatten.
  4. Dra av den ljusa hinnan av bönorna, och lägg över dem i en kastrull
  5. Blanda ner riven ingefära, pressad vitlök och sesamolja i bönorna, och ljumma dem försiktigt på en platta.

Servera bönorna ljumma eller kalla!



Senast uppdaterad 2013-07-18 15:24

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen