Recept:Bondbönor med östasiatisk touch
Bondbönor med östasiatisk touch
Kategorier:
Fler recept med:
Det här receptet fungerar bra med både bondbönor och åkerbönor, eller med de sojabönor som bilvit vanliga i frysdiskarna. Gott som förrätt eller snacks!
Ingredienser
- 500 gram bondbönor
- 11 klyftorvitlöksklyfta
6 gram
- 1 msk riven ingefära
- ½ dl45 gramsesamolja
3,333 msk
10 tsk
- Sprita bönorna (ta ut själva bönan ur skidan)
- Häll bönorna i kokande vatten, och låt dem koka häftigt i några minuter.
- Häll av vattnet i ett durkslag och spola bönorna helt kort i kallvatten.
- Dra av den ljusa hinnan av bönorna, och lägg över dem i en kastrull
- Blanda ner riven ingefära, pressad vitlök och sesamolja i bönorna, och ljumma dem försiktigt på en platta.
Servera bönorna ljumma eller kalla!
Senast uppdaterad 2013-07-18 15:24