Säsongsmat
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D


Den här äppelkakan är enkelt ihopslängd om man har en matberedare att skiva äpplena och göra smeten med. Man kan experimentera med andra nötter än mandlar också, jag har testat både valnötter och paranötter med gott resultat.

Ingredienser

För 4 personer


  1. Smöra en ugnsfast form
  2. Skär loss frukköttet från kärnhuset på äpplena (eller ta ur kärnhusen med en urtagare). Skalen får gärna vara kvar.
  3. Skiva äpplena (det går snabbt i en matberedare), och lägg i formen
  4. Strö över lite socker
  5. Hacka mandeln i matberedare.
  6. Lägg i ägg, smör och socker, och kör det hela till en jämn smet
  7. Bred ut smeten ovanpå äppelskivorna
  8. Grädda mitt i ugnen på omkring 200 grader, tills täcket blivit gyllenbrunt (cirka 25 minuter)



Senast uppdaterad 2016-07-31 18:12

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen