Säsongsmat

Den här omvandlingstabellen för Päron används för att automatiskt konvertera värden i innehållsförteckningarna till recept på Säsongsmat.nu. Måtten är ungefärliga – särskilt styckemåtten.

Antal
päron
Vikt
(kilo)
Volym
(liter)
Längd
(m)
1 0.15

Fler mått

Notera att definitionen av en del mått ofta varierat genom historien, och inte sällan mellan regioner. För historiska mått anges här de definitioner som senast användes i någon större omfattning, och som kan tänkas dyka upp i gamla recept från 1700- och 1800-talet.

Antal
1 pkt, paket, bit, bitar, stk, st, st., stk., hela, person, portion, personer, portioner, tallrikar, tallrik, längd, längder, klyfta, klyftor, medelstor, medelstora, normalstor, normalstora, päron, päron
0.0069444444444444 gross
0.083333333333333 dussin
0.5 par
0.8 stor, stort, stora, större, rejäla
1.2 liten, litet, små, mindre
2 halv, halva, ½
3 tredjedels, ⅓
4 fjärdedels, kvarts, ¼
Vikt
0,15 kilo, kilogram, kg, kg., 兛, 瓩, ㌕, ㎏
1,5 Hg, hekto, hektogram, hg, hg., ㋌
150 gram, g, g., gr, gr., ㌘
0,0001653466965 amerikanskt ton, amerikanska ton, short ton
150000 milligram,mg,miligram,㎎, mg.
0,00015 ton, t.
0,330693393 pund, lb, lb., lbm, pound, Imperial Standard Pound, ℔, lbm, internationellt pund, internationlla pund
0,330693393 pound, pounds, amerikanska pund, amerikanskt pund Pund syftar nog oftast på internationellt pund.
0,3528780735 skålpund, svenska skålpund, skålp., skålp, sklp ℔, lb etc har använts om svenska skålpund, men dyker de upp i ett recept i dag syftar de nog snarast på pund.
0,3011443485 norska skålpund
0,31847133765 gamla danska skålpund, äldre danska skålpund, ä. danska skålpund
0,3 danska skålpund
40,0005 匁, monme 3,75 gram
0,040005 貫, kan

Teknisk data

Sidor som använder egenskapen "Mängd/Päron"

Visar 3 sidor som använder den här egenskapen.

Visa (föregående 25 | nästa 25) (20 | 50 | 100 | 250 | 500)

A
A. Hollbergs ingefärspäron +1,7 kg
11,335 päron
  +
P
Päronkompott med ingefära +1 kg
6,667 päron
  +
T
Toscapäron +0,6 kg
4 päron
  +
Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen