¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Lollo Rosso, ett slags bataviasallat
Bataviasallat
Kategorier:
Kan ersättas med:
Recept med bataviasallat:
På andra språk:
Sallat och endive : Produktion och handel
Största exportländer
Hela listan »
Mängd avser för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Import till Sverige
Land |
Mängd |
Värde
|
Spanien |
25 005 |
196 480 404 kr 18 461 763 euro
|
Nederländerna |
3 277 |
47 274 056 kr 4 441 982 euro
|
Italien |
1 913 |
26 797 304 kr 2 517 938 euro
|
Danmark |
1 818 |
49 171 752 kr 4 620 294 euro
|
Tyskland |
1 684 |
18 242 368 kr 1 714 096 euro
|
Frankrike |
245 |
9 021 708 kr 847 701 euro
|
Hela listan »
Mängd anger för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Import till Finland
Land |
Mängd |
Värde
|
Danmark |
271 |
11 279 048 kr 1 059 806 euro
|
Norge |
62 |
1 140 148 kr 107 131 euro
|
Tyskland |
41 |
1 033 020 kr 97 065 euro
|
Frankrike |
14 |
612 160 kr 57 520 euro
|
Sverige |
12 |
734 592 kr 69 024 euro
|
Portugal |
4 |
76 520 kr 7 190 euro
|
Hela listan »
Mängd anger för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Största producentländer
Hela listan »
Mängd avser för spannmål: ton, boskap: antal djur, fjäderfä och gnagare: 1000-tal djur, bin: kupor
Källa: FAO, 2009. Klicka för större karta.
Bladbatavia eller bataviasallat kallas en grupp sallatssorter, som botaniskt sorterar under huvudsallaterna[1], även om de ibland nämns som en egen sortgrupp. Den antagligen vanligaste sorter i butikerna är lollo rosso.
I stort sett all kommersiell sallatsodling i Skandinavien sker i växthus[2]. Det går dock utmärkt att odla huvudsallat för husbehov på friland.
Länkar
- ↑ Skud
- ↑ RP frukt, läst den 23 maj, 2011
Majas klimatpyramider
Majas klimatpyramider är kokboksförfattaren Maja Söderbergs säsongsguide, som förutom att visa vad som är i säsong också är balanserade ur närings- och hälsoperspektiv. De är utarbetade av Maja Söderberg och nutritionist Camilla Gard, och visas på Säsongsmat.nu med deras tillåtelse. För en del råvaror skiljer sig säsongsbedömningen från vår, beroende på vilka krav man ställt på när något är i säsong.